TECHNOLOGIA WIZUALIZACJI CHEMICZNEJ (CIT)
Wykorzystanie obrazowania chemicznego w przemyśle to innowacyjne rozwiązanie bazujące na spektroskopii bliskiej podczerwieni (NIR), dające gwarancję wysokiej jakości i bezpieczeństwa żywności.
Dzięki najnowszym postępom w rozwoju Technologii Obrazowania Chemicznego w bliskiej podczerwieni, możliwe jest uzyskanie chemicznych charakterystyk produktów spożywczych podlegających procesom przemysłowym – w czasie rzeczywistym, nawet przy wysokich wydajnościach produkcji.
Zastosowanie technologii CIT pozwala na realizację w otoczeniu przemysłowym działań takich, jak np.:
SHERLOCK AIR | SHERLOCK OBSERVER | SHERLOCK SEPARATOR |
• wykorzystanie Technologii Wizualizacji Chemicznej
• skanowanie owoców, warzyw, orzechów, grzybów i innych produktów w czasie ich swobodnego spadania
• wykrywanie defektów i ciał obcych - pozostałości szkła, tworzyw sztucznych, metali, drewna, kartonu, roślin, zwierząt
|
• wykorzystanie Technologii Wizualizacji Chemicznej
• monitoring jakości przetwarzanych produktów
• możliwość zapamiętywania parametrów, przetwarzania ich, powiązania z partiami produkcji
• wykrywanie ciał obcych - pozostałości szkła, tworzyw sztucznych, metali, drewna, kartonu, roślin, zwierząt
|
• wykorzystanie Technologii Wizualizacji Chemicznej
• szybka klasyfikacja i sortowanie produktów nawet w przypadku wysoko wydajnościowych procesów przemysłowych
• wykrywanie tzw. "sugar-ends" (brunatnych końcówek) i szklistych ziemniaków
• wykrywanie ciał obcych - pozostałości szkła, tworzyw sztucznych, metali, drewna, kartonu, roślin, zwierząt
• kontorola procesu obierania - zintegrowane urządzenie skanujące skórki
|